Elsk mig to gange – Marilyn Manson og The Doors i uskøn forening

Jeg er netop blevet gjort opmærksom på et af de mere besynderlige musikalske sammenstød. To medlemmer fra The Doors gæsteoptrådte til en Marilyn Manson-koncert for nogle dage siden på Sunset Strip Music Festival. Manson synger ”Love me two times” fra Strange Days (1967), mens Robby Krieger og Ray Manzarek lystigt klimprer derudaf med resten af ”the spooky kids”.

At Manson, som så mange andre (inklusiv undertegnede), har et svagt punkt for Doors, er vel ikke den helt store overraskelse. Og omvendt kan resterne af det gamle Doors vel også identificere sig med den mere eller mindre fallerede chok-rockers forsøg ud i det teatralske. Problemet er måske bare, at Manson og Doors ikke er synderligt interessante sammen. Nummeret bliver spillet, som vi kender det, og Manson prøver at følge med efter bedste sangformåen. Ikke noget med Mansons efterhånden trivielle ”gothificering” her. Resultatet er en Marilyn Manson på dybt vand, der kejtet hopper lidt rundt på scenen og så afgjort ikke leverer sin bedste optræden.

Det gør det imidlertid ikke bedre, at Doors virker mindst lige så malplacerede. Her sidder to glade, gamle mænd og spiller musik fra deres fordums storhedstid. Vi elsker nummeret, men har vi virkelig lyst til at høre/se Robby Krieger springe omkring i glade gøglerbukser? Det er glædeligt, at veteranerne har lyst til musikken, men for pokker hvor er vi langt væk fra alt det, der har gjort dem til legender. Doors tåler ganske enkelt ikke, efter min mening, at blive flyttet ud af deres tid og sammenhæng. Doors i gammelmandsudgaven bliver måske ikke ligefrem pinlig, men afgjort udvandet, også selv om de prøver kræfter med hr. Manson.

Både Doors og Marilyn Manson kan være fornøjelige i dag, men begge er vel dybest set tvivlsomme oplevelser, og når de så slår pjalterne sammen, er der bestemt ikke nogen, der vinder noget.

Med det sagt er det jo stadig fascinerende at se på. Det er sjovt, fordi det ganske enkelt er syret med Manson i lædertøj og Twiggy i kjole stå side om side med Manzarek og Krieger på scenen. Måske jeg burde kategorisere indlægget under situationer, jeg ikke havde set komme.

1 kommentar

Filed under Video

One response to “Elsk mig to gange – Marilyn Manson og The Doors i uskøn forening

  1. Din video er væk, men jeg fandt et andet upload, ja rent faktisk to forskellige uploads/optagelser af samme koncert, hvor de spiller de tre numre “People Are Strange,” “Love Me Two Times,” and ” Five To One”. Og nej, det er ikke godt. Jeg må nok indrømme, at jeg er mere Doors-fan, end Marilyn Manson-fan (eller rettere; jeg er Doors-fan, punktum. LOL). Hvorvidt koncerten kunne have været interessant, hvis der havde været tale om de *unge* Doors-medlemmer sammen med MM, er da muligt, men her får vi bare et par gamle, fallerede gubber, der for længst har glemt, hvad deres egen rockmusik gik ud på. Gasolin’ burde skrive en manual, der skulle tvangsfodres store bands, der bliver opløst. Forbliv opløst, når I har været væk fra scenen i mindst et årti! At lave musik i andre konstellationer er fint nok, men lad de gamle opløste bands forblive i graven. Så kan musikerne ældes og spille musik som gamle mænd lige så tosset de vil. Ihh altså! 😛

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.