Rituel magi eller bondage? Click Magazine besøger William Seabrook

I søndags skrev jeg lidt om William Seabrooks selvbiografi No Hiding Place fra 1942. Seabrook tegner et portræt af sin verden i bogen, og får fremstillet sig selv som ulykkelig, sandhedssøgende forfatter. Det svarer næppe helt til virkeligheden, for man kunne også med rette kalde Seabrook en sensationssøgende populist, der med næb og kløer kæmpede for at finde kulørte emner til sine bestsellers.

Okkultisme, mystisk og religion var en væsentlig del af alle Seabrooks bøger, men det var først med Witchcraft: Its Power in the World Today (1940), at han kastede sit helhjertet over okkultismen. Seabrooks hedonistiske åre gjorde naturligvis, at de ritualer, han især interesserede sig for og praktiserede i hjemmet, lå i et sært grænseland mellem bondage-lege og Crowleyansk sexmagi.

Det hele skete naturligvis, mere eller mindre, for åbne døre. Click Magazine fik således lejlighed til at besøge William Seabrook i 1942 og fotografere nogle af hans okkulte eksperimenter. Det hele er selvfølgelig opstillet til ære for kameraet, og den lænkede dame har alt for meget tøj på. De viste sadomasochistiske ritualer(lege?) er et besynderligt opkog af elementer fra Seabrooks baggrund og ting, han har læst. Seabrook skriver selv i sin biografi, at han lige siden barndommen fantaserede om lænkede, nøgne kvinder. Hans S/M-tilbøjeligheder var også en af de medvirkende grunde til, at Seabrooks anden kone, der også optræder i artiklen, forlod ham.

Se på billederne og snyd ikke dig selv for selve artiklen. Den er skrevet i en ganske underholdende saglig tone, der tilsyneladende er helt blind for de seksuelle overtoner, der ligger i alle fotografierne.

Skriv en kommentar

Filed under Nonfiktion

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.