H. P. Lovecraft som inspirationskilde for satanisk nynazisme!?

Satanisk gøgl er og bliver underholdende; det er en form for absurd teater (synes jeg), der falder sammen med min fascination af ældre genrelitteratur, pulp og sleaze.

Her får I derfor lidt mere bizart, satanisk sjov og ballade. Det begynder på 31:48. Denne gang er det den sataniske, nynazistiske enfant terrible Nikolas Schreck, der får ordet sammen med en af sine kumpaner i 1988. De to er medlemmer af det avantgardistiske musikkollektiv Radio Werewolf(!), stiftet i 1984, som blandt andet også inkluderede Anton LaVeys datter Zeena LaVey og det sataniske overhoved Boyd Rice. De er her interviewet umiddelbart efter et berygtet arrangement, der mindede 20-årsjubilæet for Manson-mordene. Radio Werewolf var optaget af at skabe lydbølger eller en frekvens, der ordløst kunne kommunikere deres sataniske budskab til lytterne. Vi taler således alvorligt sære sager her, hvilket alene deres festlige kostumer er garant for.

Midt i alle de affekterede groteskerier bliver Lovecraft pludseligt trukket frem som inspirationskilde. Det sker omkring 38:58. Den havde mesteren fra Providence næppe set komme! Onde tunger vil sikkert mene, at den lå lige til højrebenet. Det mener jeg nu ikke, om end gamle Grandpa Theobaldus havde et par uheldige bemærkninger undervejs.

Vi lever en i skør, skør verden.

God weekend.

 

 

5 kommentarer

Filed under Video

5 responses to “H. P. Lovecraft som inspirationskilde for satanisk nynazisme!?

 1. Henning

  Hvorfor ikke “The Music Of Erich Zahnn”?
  Lovecraft havde uden tvivl “sit”, når det kom til “anden etnisk oprindelse”, andre trosretninger eller “økonomisk udfordrede individer”. Og så må det være nok med den politiske korrekthed, for så vidt som at historisk eller kulturel relativisme ikke skal undskylde mandens chauvenismer. Det har bare ikke så meget med hans skriverier at gøre.
  Ligeledes er det sært forvrøvlet, når nazisme (ny eller gammel) bliver koblet til noget okkult eller (neo)paganistisk. Jojo – der var det der med de der SS-runer, og noget med Swastika (som er indisk) og den Ariske Race (som er indisk – efter de gik amok i Indusdalen og smed tamilerne sydpå) og Thule (som er russisk, norsk og indisk).
  Selvfølgeligt er det fedt nok i forbindelse med Indiana Jones, Charles Stross’ “The Laundry”-serie eller Hell-boy (tegneserier såvel som film). Men ret beset er nazisme altså ikke nogen ideologi. Det filosofiske grundlag befinder sig et sted bag skolens lokummer og cykelstativer – “de andre er dumme, fordi vi har ret! Og nu skal de have tæsk – og vi slår dem også ihjel!!” Det hævdes ofte at nazisme er så uhyggelig, fordi dens virke er så rationel. Forkert. Hvis den er uhyggelig, er det på grund af dens irrationelle modus. En modus vi eftertragter, søger, ser frem imod i fiktionen, men ikke har det store behov for at møde i dagligdagen. Tror jeg ikke.
  Men hér sidder der så to, for hvem havregrøden må være brændt på – i den korporlige penthouse-lejlighed, og pladrer om hvad de vil. Hvilket til gengæld falder fint i tråd med Satanismen (jvnf. Erwin N-Wulff) – hvor det drejer sig om den størst mulige personlige frihed og tilfredsstillelse. Og til helvede med solidariteten og kvinden ned på alle fire. Så jeg kan fint se satanister og ny-nazister (og hvorfor ikke rockere – omend de måske ikke alle er lige “ariske”) i samme seng.
  Jeg er til gengæld sikker på, at gamle H.P. – med sin providenceske gentleman-karakter og modvilje mod at “mænge sig med rosset” ikke ville hoppe med i kanen. For selvfølgelig var Lovecraft ikke nazist eller satanist. Han var bare så uhyre gammeldags og konservativ og – nåja – snæversynet når det kom til den virkelighed han befandt sig i.
  Nu er jeg ikke den store Larry Niven-fan (af flere grunde), men han har på et tidspunkt udtalt, at der findes en betegnelse for læsere der opfatter fiktive personers udtalelser som udtryk for forfatterens holdninger – betegnelsen er. “Idioter”
  Så de to paphoveder anser sig, helt ubekræftet, i stand til at tage patent på Lovecrafts fiktion som inspiration til deres verdensomvæltende bevægelse? Det siger hverken meget om Lovecraft, Verden eller bevægelse – men det siger noget om dem. Ikke ret meget – for der er ikke så meget at sige. Men alligevel: – tågehorn! Hvilket ikke forhindrer at de er ganske underholdende.

  • Martin

   Du har jo helt ret. Den ufrivillige underholdningsværdi kan man imidlertid ikke tage fra de to selvfede tågehorn. Herren til venstre med monokel er helt absurd! Nikolas Schreck (til højre) har efterfølgende afsvoret sig sin ungdoms synder – surt for ham de nu svømmer rundt på Nettet.

   • Henning

    Absolut – og iøvrigt en undskyldning for kommentarens længde. Jeg må prøve at styre mig – men det løber gerne af med mig, når jeg støder på Intelligente Designere, neo-nazister og selv-udråbte satanister, der ikke har læst på egen lektie. Jeg skal forkorte mig i fremtiden 🙂

   • Martin

    Du behøver skam ikke begrænse dig. Det er sådan set bare glædeligt du har lyst til at give dit besyv med. Tak for det!

 2. Pingback: Svar på tiltale | Fra Sortsand

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.