Har Michael Ende ødelagt dit liv?

I 1995 kunne Tocotronic ironisk beskylde Michael Ende for at have ødelagt en hel generation af unge tyskeres liv. Han narrede dem ganske enkelt ind i en fantasiverden, præcis som heksen i kagehuset. Ende puttede eskapisme og ansvarsløshed i blodet på de unge og ødelage deres muligheder for at blive gode samfundsborgere. Sangen er naturligvis mere kompleks end som så, men billedet er sjovt og fængende. Mon nogen en dag vil skrive det samme om J. K. Rowling? Kan vi tegne det samme billede med vores egen Dennis Jürgensen?

Her er Tocotronics fine nummer ”Michael Ende, du hast mein Leben zerstört“ fra deres andet album Nach der verlorenen Zeit (1995):

God weekend

2 kommentarer

Filed under Video

2 responses to “Har Michael Ende ødelagt dit liv?

  1. Henning

    Hæhæ! Næppe med Dennis Jürgensen – men ta en titt över sundet, thi henne i Sverige har der været en bevægelse (muligvis for sjov, men alligevel) der hed “Det er din skyld Staffan Westerberg”, som syftade på – undskyld, som drejede sig om, at mange, mange – m a n g e – børn fik deres barn- og ungdom spoleret af Staffan Westerbergs børne-tv-time om “Vilse i Pannkakaken” ( vild i pandekagen). Navnlig på grund af figuren StorPotäten ( Storkartoflen). Man medsender link til uhyrlighederne:

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.