The BHF Book of Horror Stories – Et skud på retro-stammen

Paperback, The First BHF Book of Horror Stories 2006

Paperback, The First BHF Book of Horror Stories 2006

Jeg et lille forsøg på at præsentere de gamle, klassiske serier af gyserantologier, som navnlig blev en kæmpe succes i England. Altså serier som Pans og Fontanas. For mange englændere har disse serier været en vej ind i horror og noget, der bliver dyrket med stor, passioneret ildhu blandt genrefans. En blanding af nostalgi og glæde ved ældre horror driver værket, og naturligvis har det også inspireret til nye serier. Mindre forlag er begyndt at udseende serier i de gamle mastodonters ’ånd’. Det er både spændende og værd at støtte. Det er i hvert fald sjovt at følge disse serier, selvom de generelt sjældent når samme kvalitet som forbillederne.

Paperback, The Second BHF Book of Horror Stories 2008

Paperback, The Second BHF Book of Horror Stories 2008

Ikke desto mindre er de underholdende og noget, horrorfans bør have på radaren. Jeg har tidligere skrevet lidt om The Black Book of Horror-serien, der allerede har flere bind bag sig. Her kan du se British Horror Films serie, redigeret af Christophers Wood. En serie på indtil videre to bind. Forsiderne er måske ikke storslåede – men projektet er da charmerende. Og imponerende, hvor langt første bind går i forsøget på at skabe et 70’er-look. Men det bliver trods alt for meget, når man endda har ladet forsiden se slidt og krøllet ud.

Paperback, The Second BHF Book of Horror Stories 2008

Paperback, The Second BHF Book of Horror Stories 2008

Ville det ikke være spændende, hvis et forlag herhjemme ville prøve kræfter med det samme. Vi har både antologier med SF og fantasy, skal vi så ikke også have en horrorårbog? Var det ikke et værdigt projekt for Dansk Horror Selskab? Horrorentusiaster stå sammen, vi kan da gøre det lige så godt som SF-fans, fantasylæsere og englænderne, eller…?

Skriv en kommentar

Filed under Novellesamling

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.