Innsmouth Magazine – nogle ganske fine forsider

Innsmouth Magazine 1-4. Omnibus-udgivelse med de første fire numre

Innsmouth Magazine 1-4. Omnibus-udgivelse med de første fire numre

Nu vil de fleste, der følger bloggen her, sikkert have bemærket en vis svaghed for ældre forsider og genrefiktion. Det skal da heller ikke være nogen hemmelighed, at jeg langt fra er imponeret over de digitalt farvelagte sager, som oftest får lov at pryde genreudgivelser i dag. Den forsidekultur, jeg selv hylder og elsker, døde endegyldig i begyndelsen af 90’erne, hvor man satsede helt på fotografier og tekst i stedet for de dyre, besværlige tegnere med egne idéer og visioner. Meget ærgerligt, og efterfølgende har forsiden, som kunstnerisk legeplads, ikke oplevet nogen stor renæssance, men måske sker det en dag. Indtil videre må vi derfor tækkes med kedelige sager og generiske billeder købt med licens.

Innsmouth Magazine 1-4. Omnibus-udgivelse med de næstre tre numre. Uheldig fejl på forsiden!

Innsmouth Magazine 5-7. Omnibus-udgivelse med de næstre tre numre. Uheldig fejl på forsiden!

Det sker imidlertid, at noget dukker op, som alligevel gør indtryk på mig. Innsmouth Magazine er et godt eksempel. Bladet udkom i 15 numre mellem 2009 og ’14, men måtte til sidst lukke på grund af manglende omsætning. Forlaget bag bladet fortsætter dog sine aktiviteter – i hvert fald for en stund endnu. Det er da heller ikke fordi novellerne, som blev bragt, nødvendigvis var specielt stærke. Der var afgjort et par gode skrækhistorier i blandt, men meget var præget af glad amatørisme. Men med navne som Wilum Pugmire på indholdsfortegnelsen, kan det ikke gå helt galt.

Innsmouth Magazine 8

Innsmouth Magazine 8

Forsiderne har imidlertid ramt noget særligt. Noget eksperimenterede, som trods bladets titel og tematik, ikke udelukkende forfalder til alle de sædvanlige tentakel-klichéer, som efterhånden er skamredet til døde. Det tager jeg hatten af for. Flere af billederne ulmer af noget grotesk og surrealistisk, som går rent ind hos mig. Ganske vellykkede billeder, ikke? Alle numre af magasinet kan fortsat købes hos Innsmouth Free Press.

Innsmouth Magazine 9

Innsmouth Magazine 9

Innsmouth Magazine 10

Innsmouth Magazine 10. Bemærk at dette var sidste nummer med direkte henvisning til Lovecraft på forsiden – og distanceringen har tydeligvis været stimulerende for kreativiteten

Innsmouth Magazine 11

Innsmouth Magazine 11

Innsmouth Magazine 12

Innsmouth Magazine 12

Innsmouth Magazine 13

Innsmouth Magazine 13

Innsmouth Magazine 14

Innsmouth Magazine 14

Innsmouth Magazine 15

Innsmouth Magazine 15

2 kommentarer

Filed under Ikke kategoriseret

2 responses to “Innsmouth Magazine – nogle ganske fine forsider

  1. Jack J

    Selvom omslaget siger “Collected Issues 1-4” behøver du jo ikke gentage fejlen i følgeteksten under billedet, men derimod skrive det korrekte #5-7. 😛

    I øvrigt har de åbenbart selv opdaget fadæsen; på den version af omslaget, som man kan se på Amazon, er det i alt fald rettet.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.