After Hours – en mørk fantasi?

 

Jeg elsker gamle fanzines. Jeg elsker deres sort/hvide layout, deres fejl, rå udtryk og deres energi. Det er materialiseret passion. Selvom der bliver lavet både magasiner og fanzines i dag, er det sjældent, at de indfanger den særlige stemning og nerve, der præger bladene fra navnlig 80’ernes slutning, hvor fotokopier og trykning generelt blev lettere tilgængelig. For mig at se er dette de små undergrundmagasiners storhedstid. Tingene ændrede sig imidlertid hurtigt fra midten af 90’erne, og i dag, med layout-programmer og billige tryk, er stemningen i magasinerne blevet en anden.

Et af de magasiner, som absolut lønner sig at opstøve, er amerikanske After Hours, udgivet af William G. Raley. Et litterært magasin dedikeret til det, der i bladet kaldes ”dark fantasy”, hvilket i praksis er et synonym for alt fra egentlig fantasy til regulær skrækfiktion.

Bladet, der udkom i perioden mellem 1989 og 1995, nåede op på i alt 25 numre, hvilket ikke er så lidt endda. De nåede endda også at blive så store, at relativt kendte navne fra genrefiktionens verden skrev til magasinet. After Hours har dermed fået en plads som litterær rugekasse, og flottere kan det jo nærmest ikke blive for et lille, fandrevet foretagende som dette.

Skriv en kommentar

Filed under Ikke kategoriseret

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.