Pinlig eller ægte Provo-punk?

Der kommer snart en ny dokumentarserie om punk. Dem er der mange af, og denne nyeste blev for ikke ret længe siden promoveret med en paneldebat, der talte koryfæer som Henry Rollins, Marky Ramone, Duff McKagan og John ”Johnny Rotten” Lydon. Det der kunne være blevet til en helt sjov snak endte i en fordrukken omgang ordkløveri takket være en tydeligvis pisse fuld mr. Rotten, der har svært ved at holde sin kæft. Han ender faktisk i åbent skænderi med Marky, og lykkedes vel egentlig med at fornærme alle de andre. Det kunne jo lyde vældig ”punk” og Sex Pistols-agtigt, hvilket det vel sådan set også er. Problemnet er bare, at Lydon ikke rigtig gør en god figur. Han virker mest af alt som en selvoptaget, lidt trist bedstefar. Måske du ser anderledes på sagen? Er det ægte provokation, som vi er vidner til her? Holder det?

Bedøm selv; underholdende (og lidt trist) er det i hvert fald.

 

Vi ses på søndag.

 

3 kommentarer

Filed under Ikke kategoriseret, Video

3 responses to “Pinlig eller ægte Provo-punk?

 1. Henning

  Not quite the shilling; not playing with a full deck; one sandwich short of a picnic; lost the marples; gone fishin’; bats in the belfry.
  Med andre ord: “Ikke den skarpeste knallert i skoven”.
  Og jeg sigter her til Hr. Rådden.
  Der er noget gedigent depressions-fremkaldende ved at se anarkisme transformeret til egocentreret selvfedme. Navnlig når den pågældende person udelukkende kan promovere sig ved at nedgøre andre.
  At mennesket har fået så tørsten er slukket er ikke nogen undskyldning for at opføre sig øretæveindbydende. Medmindre han angler efter et par på skrinet. Han læner sig da ihvertfald op af en røvfuld.
  Så nej! Ikke “provo” – blot pinlig. Hverken “Sex” eller “Pistols” – bare dum at høre på.
  Derfor – ikke “lidt trist”. Meget trist! Vi må vel forlade os på, hvad der var engang og bære det med os i minderne, for den hér “brønd” den er åbenbart tørret ud. “A la recherche du temp perdu” har det med at blive overhalet af Tempus Fugit.
  Og:
  Fortsat godt otium Johnny-boy, og god bedring!

  • Martin

   Hmm. Du har jo desværre nok ret, Henning. Så ja, ikke lidt trist, men meget trist!

   • Henning

    Hvilket minder mig om: – har du nogensinde været i nærheden af Peter Øvig Knudsens “BZ – portræt af et oprør”? Den er på mange måder god at blive klog på/af.
    Jeg er ikke sikker på, jeg køber “hele” Peter ØK, men HANS provokationer giver dog stof til eftertanke. Der findes også et par “interviews” med Erik Sjon og nogle af de andre bananer, og det er altsamman meget mærkeligt. Så hermed anbefalet.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.