Stor kunst eller kaos eller begge dele?

Du ved sikkert, hvem sikkert kunstneren Joe Coleman er. Ham vil de fleste horrorfans kende takket være hans særegne univers, der er blevet flittigt brugt til alt fra tegneserier til filmplakater; eksempelvis plakaten til Henry: Portrait of a serial killer. Før Coleman slog igennem som billedkunstner, var det med en blanding af musik og performance, at han optrådte. Det skete blandt andet i sleaze rock/proto-punkbandet Steel Tips, der eksisterede i New York i slutningen af 70’erne. Der har ikke overlevet ret meget fra Steel Tips, men man kan se en festlig liveoptagelse med bandet fra 1977 på YouTube, hvor de selvfølgelig optræder på CBGB’s. Så er alt, som det skal være.

Det er en ret underholdende optræden, og jeg er fuldstændig betaget af gruppens fuldstændig absurde sammensætning; en kæmpe greaser, en lille katolsk skolepige og langt ude Coleman? Det er det glade vanvid, men også super fedt og underligt.

Kast dig over Steel Tips og deres nummer ”Crazy Baby”. Det er ret sjovt, ret skørt og ret vildt. Coleman er i øvrigt manden i hvidt jakkesæt.

Vi ses på søndag, hvor der står Cthulhu mythos (eller noget beslægtet) på programmet.

2 kommentarer

Filed under Video

2 responses to “Stor kunst eller kaos eller begge dele?

  1. Jack J

    Det er en tosset optræden. Fedt, at den ligger på youtube nu. Jeg har den som ekstra på en live-dvd med Dead Boys (også opt. på CBGS’s). Kender du iø The Screamers? Totalt obskurt synthesizer-punkband fra USA fra slut-70’erne. Det obskure er blandet andet, at de var kanon-fede og samtidig aldrig indspillede een eneste plade. Der findes noget live-materiale (bl.a. en dvd-udgivelse) og nogle demo’er, som ligger på yt.
    https://www.amazon.com/Screamers-Live-Francisco-September-1978/dp/B0002OOUGE/ref=sr_1_1?keywords=the+screamers+live&qid=1561212994&s=movies-tv&sr=1-1

  2. Martin

    Hej Jack, tak for pippet. Jeg var ikke klar over, at Steel Tips var med på en DVD. Cool. The Screamers er et virkelig cool band. Jeg er generelt ret pjattet med alle disse sen-70’er bands fra New York. Kender du The Fast? De er også super fede. Eller Mumps? Der er også de ret underlige Milk ‘N’ Cookies.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.