En portal til Cabells liv – lige det du altid har drømt om!

I forbindelse med arbejdet på min kommende bog Når Eventyret Kalder om fantasygenrens udvikling er det kommet lidt bag på mig, hvor utrolig vigtig James Branch Cabell har været for genren i USA. Amerikansk fantasy i 1900-tallets første halvdel ville ikke være den samme uden Cabells romaner, og med dets sagt er det også klart, at han har efterladt sig et tonstungt aftryk på genren som helhed.

James Branch Cabell 14. april 1879 – 5. may 1958)

I dag er det nok den skandaleombruste, pornografi-anklagede roman Jurgen fra 1919, der bliver husket. Den er, vel at mærke, også fantastisk. Cabell skrev imidlertid meget andet, og selvom det meste for længst er gået i glemmebogen blandt alle andre end en hård kerne af fans, behøver man blot kradse lidt i modernismens historie i USA for at støde på ham og se, hvor vigtig hans arv er.

Personlig er meget glad for Cabells ironiske, provokerende litterære udtryk. Jeg blev derfor også ret begejstret, da jeg så, at The Virginia Commonwealth University har etableret en online-museum og arkiv for Cabell (James Branch Cabell: Literary Life and Legacy), der lader os gå på opdagelse i kilderne til hans liv, inspirationskilder og værker. Det er ret spændende, synes jeg, og et vigtigt skridt i retning af at få Cabells navn frem i den kulturelle bevidsthed igen.

Kast et blik på sagerne – Det sker her.       

Skriv en kommentar

Filed under Ikke kategoriseret

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.